2012-10-23 14:09:04• hírek • MTI/ Kocsis Zoltán

Andone utolsó meccse lesz az isztambuli?

Utolsó szalmaszál lehet a Galatasaray elleni mérkőzés Ioan Andonénak, a Kolozsvári CFR trénerének is: egy esetleges vereség az amúgy esélyesebb törökök otthonában könnyen az állasába kerülhet. Mi több, egyes sajtóhírek szerint egy győzelem sem segíthet már rajta.

Hogy miért a Galatasaray a keddi összecsapás esélyese? Egyrészt, mert a mértékadó transfermarkt.de honlap szerint száz millió euróval többet ér a kerete, mint a CFR-é: a törökök 138, az erdélyiek 37 millió eurót érnek. Másodsorban azért, mert a sárga-pirosak még soha nem kaptak ki hazai pályán román csapattól - nyolc meccsen hat győzelem, két döntetlen a mérlegük. Harmadrészt, mert a csapaton belül nyugalom van: nyolc forduló után vezetik a török bajnokságot, szemben a CFR-el, amely 12 forduló után csak tizedikek. A legutóbbi fordulóban hazai pályán kaptak ki az abszolút újonc Viitorultól. Negyedrészt pedig, amíg a hazaiaknál csak Ujfalusi sérült, addig a vendégeknél egy sor játékos (Vass, Deac, Sare, Ronny) fel se került a BL-listára súlyos sérülés miatt.

Mégis van egy statisztikai mutató, amely kolozsvári győzelmet ígér. Nem is akármilyet, hanem 3-0-ás gólkülönbségűt! A Galatasaray ugyanis a BL első fordulójában 1-0-ás vereséget szenvedett a Manchester Unitedtől, majd a másodikban 2-0-ra kapott ki a Bragától. A pont és rúgott gól nélküli törökök számára tehát utolsó szalmaszál a keddi meccs, tehát várhatóan mindent egy lapra tesznek majd fel. A CRF viszont szeret ilyen ellenfelek ellen játszani, hisz élhet kedvenc fegyverével, a kontrajátékkal.

Messi Pelé rekordjára hajt

Eddig tizenkétszer járt a Celtic spanyol földön, kedden pedig megejti a 13. fellépését is, ám a végkimenetelt illetően gyaníthatóan balszerencsés túra vár rá: a skót bajnokcsapat ugyanis korábban három döntetlen mellett kilencszer vereséget szenvedett Hispániában, most pedig a BL végső megnyerésére is esélyes FC Barcelona vendége lesz, ami még részsikerrel sem kecsegtet a glasgow-iak számára. A Camp Nou Stadionban a Barca azért is tekinthető abszolút favoritnak, mert a hazai pályán játszott előző 17 európai futballmeccsének egyikén sem kapott ki, de statisztikája még jobban fest abban a megközelítésben, hogy 14 mérkőzését megnyerte saját közönsége előtt. Amellett ha sikerrel jár, a spanyol együttes lehet a harmadik olyan csapat - a Real Madrid és a Manchester United után -, amely a győztes meccsek mennyiségét illetően eléri a 100-as határt az első számú európai klubsorozatban.

A katalánok biztosak az újabb sikerben is, és inkább azt kérdezgetik előzetesen, hogy vajon már most beéri-e argentin csodacsatáruk, Lionel Messi a futballtörténelem egyik legnagyobbját, a brazil Pelét, vagy kell még neki egy-két további meccs is ahhoz, hogy az egy naptári évben szerzett gólok tekintetében minden idők legeredményesebbje legyen. Ami tény: Pelé 1959-ben 75 találatot jegyzett, míg Messi jelenleg 71-nél tart a 2012-ben a Barcelona és az argentin válogatott színeiben együttesen elért góljai számát illetően.

A Barcelonához képest jóval fogósabb feladat megoldása vár a legutóbbi BL-döntő két résztvevőjére kedden. A címvédő angol FC Chelsea Ukrajnában, a Sahtar Donyeck vendégeként számíthat kőkemény összecsapásra, míg a német bajnok Bayern München a francia Lille otthonában igyekszik begyűjteni mindhárom pontot.

H csoport:
Galatasaray - Kolozsvári CFR 21.45 TVR1, DigiSport1.ro, DolceSport1
Manchester United - Braga 21.45 DigiSport3.ro

F csoport:
Sahtar Donyeck - Chelsea 21.45 DigiSport1.hu, DolceSport2,
Nordsjaelland - Juventus 21.45

F csoport:
Lille - Bayern München 21.45 DigiSport2.hu
BATE Boriszov - Valencia 21.45

G csoport:
Szpartak Moszkva - Benfica 19.00 DigiSport1.hu, DigiSport1.ro
Barcelona - Celtic Glasgow 21.45 DigiSport2.ro,

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: